Може да имаме проблеми с Европа заради такса смет: Европейската комисия

...
Може да имаме проблеми с Европа заради такса смет: Европейската комисия
Коментари Харесай

Брюксел ни плаши със съд заради калкулирането на такса смет

Може да имаме проблеми с Европа поради такса боклук: 

Европейската комисия ни плаши със съд по отношение на неприлагане на правилата в директивата за отпадъците, излиза наяве от известие от Брюксел, изпратено в петък, написа вестник " ".

От Европейска комисия показват, че такса боклук у нас продължава да се счита съгласно парцела, а не на правилото “замърсителят заплаща ”, т.е. съгласно това кой какъв брой отпадък изхвърля.

В уведомителното си писмо от Брюксел напомнят, че България е поела ангажимент да промени законодателството си през 2015 година, само че продължава да го отсрочва всяка година.

Поради това ни дават два месеца, в които държавното управление да отговори на поставените въпроси. Ако обясненията не са приемливи, против България може да стартира идната фаза от наказателната процедура - изпращане на стимулирано мнение и завеждане на дело.

Това не е единствената наказателна процедура към нас. Брюксел ни изпраща стимулирано мнение по отношение на използването на европейската заповед за арест и разпоредбите за досегаемост на продуктите и услугите на хората с увреждания.

Продължават и процедурите в бранш “Транспорт ”, както и във връзка с издаването на персонални карти и документи за престояване на жители от Европейски Съюз и картите за престояване на членове на фамилията, които не са жители на съюза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР